Werkwijze

We starten met het bespreken van je gebruiksdoel: wat wil je met je fiets gaan doen en wat moet de fiets dus aankunnen? Een vlotte bikepacking-trip dwars door Amerika is bv. totaal anders dan rustig via B&B’s naar Santiago fietsen. Beide tochten vragen in principe om een ander soort fiets. Als je voornamelijk op asfalt rijdt en graag tempo maakt, dan kun je beter niet kiezen voor een fiets op basis van een frame dat is gebouwd om vooral offroad te fietsen. Hoe dan ook is elke fiets min of meer een compromis tussen factoren als duurzaamheid, snelheid, comfort en prijs.

Mogelijk heb je al een frame op het oog en weet je je maat al. Zo niet, dan bepalen we je maat de geometrie van het frame met onze Vittorio-pasfiets (bike-fitting). Op basis van de geometrie en de bijbehorende maten bekijken welk frame daar het beste bij past. En dat wordt de belangrijke basis van je nieuwe fiets.

Hierna bespreken we de gewenste afmontage. Wil je bv. een Rohloff-versnellingsnaaf of liever een derailleur-systeem? Een naafdynamo of niet? Een flatbar, dropbar, loopbar of riserbar? Velgremmen of schijfremmen? Mechanisch of hydrolisch? Etc etc. Pas als het plaatje helemaal compleet is worden alle onderdelen besteld. Hierna maken we een afspraak wanneer we je fiets gaan bouwen. Want dat is de unieke Brabis Bikes aanpak: samen aan de slag. Ieder onderdeel van je fiets is je eigen bewuste keuze en ieder onderdeel mag je met onze hulp en begeleiding zelf monteren zodat je ook precies weet hoe je fiets in elkaar zit. Gaat dat sneller? Meestal niet (tenzij je een ervaren sleutelaar bent). Is dat goedkoper? Dat nou ook weer niet (want het gaat niet sneller).

Zelf (mee)bouwen hoeft natuurlijk niet; als je je droomfiets liever helemaal door ons wil laten opbouwen dan kan dat natuurlijk ook. Doen we er gewoon een strik omheen als ‘ie klaar is.