Aanbod

Bij Brabis Bikes kun je twee kanten op: je kiest voor een 100% maatwerkfiets of je kiest voor een standaard ‘Brabis Bike’.

Als je voor een maatwerkfiets kiest, dan bepaal je binnen de technische mogelijkheden alles zelf. Het frame, de aandrijving, verlichting, wielset, banden, dragers, etcetera. Je hebt de ultieme vrijheid om je eigen unieke fiets te bouwen. Dit biedt meer flexibiliteit dan een ‘bike configurator’ waarbij je alleen uit een paar standaard smaken kunt kiezen.

Bij Brabis Bikes is het hiernaast gewoon prima als je zelf onderdelen meeneemt die wij bv. niet kunnen leveren of als je zelf nog wat bruikbaars hebt liggen. Het zou toch zonde zijn als je net een leren Brooks-zadel hebt ingereden en je verplicht bent om een ander zadel bij je nieuwe fiets te kopen… Aan die gekkigheid doen wij niet want wij leveren maatwerk in de puurste zin van het woord. Er is dus veel mogelijk maar op zelf aangeleverde onderdelen kan natuurlijk geen garantie worden gegeven.

Hiernaast heeft Brabis Bikes een eigen ‘lijn’ met min of meer standaardfietsen die we op bestelling bouwen. Dit zijn trekkingfietsen die wij op basis van onze ervaring zorgvuldig hebben samengesteld. Onze ‘bestseller’ is de Pelgrim. Deze is speciaal ontwikkeld voor langere routes door Europa (bv. Santiago de Compostella). Stabiel genoeg voor de snelle afdalingen met volle bepakking, geen krimp gevend op slechte Italiaanse binnenwegen en comfortabel genoeg om eindeloze vlakten in een aangenaam vlot tempo te doorkruisen. De Pelgrim is uitgerust met de beste en betrouwbaarste opbouw: een Rohloff 500/14 versnellingsnaaf, Magura HS33 remmen, Son naafdynamo, Schwalbe Marathon Supreme banden en Tubus voor- en achterdragers. Afhankelijk van de uiteindelijk afmontage komt een Pelgrim op ongeveer € 3000,-.

Meer informatie over ons volledige aanbod volgt z.s.m.