Historie

In 2005 is Martin de Roy vanuit Bike On Tour stalen vakantiefietsen gaan bouwen. Topframes werden los ingekocht en op klantwens opgebouwd. Voor het opbouwen had Martin een uniek concept bedacht: opbouwen samen met de klant. Service tijdens het maakproces, niet alleen daarna. De klant leert al doende hoe zijn fiets in elkaar zit en dat komt van pas als je onderweg een keer moet sleutelen.

Wat later wilde Martin op bestelling min of meer ‘kant-en klaar’ fietsen gaan verkopen. Hij ontwierp een eerste model (de Pelgrim) maar moest nog op zoek naar een merknaam. En wat zou het mooi zijn als daarin zijn Brabantse roots kon doorklinken… Al snel was er ‘Brabis’ en in combinatie met ‘Bikes’ had Martin gevonden wat hij zocht: “Brabis Bikes, handmade in Brabant”. Dat was het!

Martin heeft zijn concept vanuit Dongen met veel plezier en voldoening gekoesterd en uitgebouwd. In de loop van de afgelopen jaren heeft hij vele klanten ontzettend blij gemaakt met hun unieke, mooie en betrouwbare vakantiefiets. Begin 2019 is Martin op zoek gegaan naar een opvolger die zijn concept wilde voortzetten.

Dit verliep voorspoedig want al in oktober 2019 is Brabis Bikes overgegaan naar Frank Mesters. Een gedreven fietser die graag naast zijn kantoorbaan aan de slag wilde met wat hij het allerliefste deed: fietsen. Erover praten. Ernaar kijken. Erover lezen. Eraan sleutelen. En natuurlijk ermee op pad gaan.

Frank is een ervaren fietskampeerder en fietst op een Surly Long Haul Trucker. Daarnaast is hij ook te bewonderen op de MTB en racefietsen (modern en retro). Elke mooie fiets die hij ziet moet even worden aangeraakt, bewonderd én bestudeerd want er kan zomaar iets op of aan zitten dat handig, nieuw of gewoon mooi is.

Dat Brabis Bikes een nieuwe eigenaar heeft betekent niet dat Martin helemaal uit beeld is. Martin blijft als ‘founder’ op de achtergrond betrokken als vraagbaak, adviseur en soms als sleutelaar. Want gék op fietsen, dat blijft hij!