Een beetje reclame …

voor mensen die het verdienen kan nooit kwaad, en zeker niet als je er zelf als fietser óók nog wat mee opschiet. Welnu; Camping “Nahetal” en Camping “Quartier bei Baron von Münchhausen” zijn twee campings die ik bij toeval ontdekte op mijn fietstochten naar Zuid- en OostEuropa. De drukte en het geweld van het Rijndal zat, zocht ik bij Bingen naar een rustige camping en besloot het riviertje de Nahe een stukje stroomopwaarts te volgen. Na goed een uur dat riviertje gevolgd te hebben, kwam ik in Münster am Stein, en dat zag er héél indrukwekkend uit, twee puntige rotsen die hoog boven het dal uit torenden, met bovenop iets van een “ruine”, gevolgd door een hoge, kilometerlange, zo goed als kale rotswand; imponerend en héél onduits. Vlak daarna de plaatsjes Niederhausen en Oberhausen, de laatste met Camping Nahetal waar ik één nacht zou slapen, alvorens mijn tocht naar het zuiden voort te zetten. Welnu het werden 4 nachten; de camping lag (en ligt) prachtig, is rustig, netjes en de omgeving geeft je alle kans op de wijnhellingen en tussen de bossen door weer te wennen aan het fietsen in de bergen. De camping wordt gerund door de Friese Bob, zijn Bap en schoonzus Faukje en ik heb met ze afgesproken dat iedereen die “via” hun een fiets bij me bouwt, van mij 3 nachten (2 personen met eigen tent, caravan of camper) op hun camping krijgt aangeboden. Kunnen ze daar hun nieuwe fiets duchtig aan de tand voelen.

fietsbovennahetalimg_4542img_4586

 

De tweede camping ligt een stuk verder naar het oosten, en de fietsers onderweg naar Tsjechië, Salzburg enz. het Werratal volgend, komen er langs: Camping “Quartier bei Baron von Münchhausen” bij het stadje Eisfeld. De camping wordt gerund door Uwe en zijn vrouw Heike, en ze worden hierbij geholpen door hun vrienden Hannelore en Mannfred en zij allemaal schrijven Gastvrijheid met de hoofdletter G.  Het mooie van deze camping is niet alleen dat-ie zeeeer rustig is (en da’s heel rustig), maar ook dat-ie op een steenworp afstand ligt van de Rennsteig. Klinkt uitdagend, he, en is het ook, want Rennsteig betekent 160 km lang klimmen en dalen over de tientallen tot bijna 1000 meter hoge bergtoppen van het Thüringerwoud. Wil je bergkuiten kweken, proeven van het leven (en de Thüringer worstjes) op de voormalige grens tussen Oost- en West Duitsland, dan zit je hier goed!

img_4519 img_4520

 

 

Geplaatst in Geen categorie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


twee + = 10