Nog steeds veel zadelpijn op de Fiets en Wandelbeurs

Ik heb ze niet geteld, maar de afgelopen dagen zijn er toch tientallen mensen langs geweest bij m’n info-standje met de klacht “ik heb vreselijke zadelpijn”. In een aantal gevallen is het duidelijk dat het zadel zelf de oorzaak is omdat het met 100% zekerheid ongeschikt is voor wat langere fietstochten, maar soms ligt de zaak wat, of zelfs veel lastiger; De fiets klopt, het zadel klopt (bij de berijder), ze hebben alle soorten goede zadels al geprobeerd, ze hebben alle standen al geprobeerd, alles al gepopo- en gebodymeet en en computer-programma’s op los gelaten, alles al gepamperd, besmeerd en bevet, en nog hebben ze zadelpijn. Ik ben blij dat ik een aantal van deze pijnlijders toch van nuttige tips heb kunnen voorzien, maar er blijven toch raadsels over. Misschien – en hoogstwaarschijnlijk is het niet meer dan logisch – moeten we er gewoon genoegen mee nemen dat sommige mensen wel uren en dagen achter elkaar “in t zadel” kunnen blijven en sommigen gewoon niet.

Geplaatst in Geen categorie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 5 = drie