De vakantiefietser is (g)een rare vogel

Thuis heeft-ie alles; een mooi huis of appartement, centrale verwarming, douche en/of bad, comfortabele woon- en slaapkamer, een keuken met alles erop en eraan, en genoeg techniek om de wereld vanuit de luie stoel te kunnen bekijken en te beluisteren. Toch wil hij wég, en dan niet in zijn comfortabele auto,  maar op de fiets. De wijde wereld in; een wijde wereld die op de fiets al nét buiten de voordeur begint.

 Het lijkt een raadsel waarom, maar het zit gewoon in onze genen: de wens om de wereld te verkennen en de noodzaak om daarbij onze fysiek te gebruiken. Dat kán uitstekend lopend, maar gaat in onze ogen nog een beetje beter op de fiets, die heel efficient gebruik maakt van onze spierkracht en ondertussen ook nog als “pakezel” dient. Fietsend doe je naast nieuwe indrukken – en een betere gezondheid – vaak ook nieuwe kennissen op, meestal gelijkgestemden op de fiets. Die gelijkgestemden zijn niet alleen jongens, maar gelukkig steeds vaker ook meisjes. Het voortbestaan van de mensheid wordt hierdoor nog niet verzekerd, maar komt wél een stukje dichterbij.

 

Geplaatst in Geen categorie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 3 = negen