Zadelpijn “populair” bij fietsers (op de Fiets en Wandelbeurs)

Ondanks alle nieuwe zadels in allerlei vormen en materialen, en alle kennis die er momenteel beschikbaar is, blijken toch veel fietsers last te hebben van zadelpijn. Terwijl de meeste fietsers al geholpen zijn met het advies de druk (steun) dáár te brengen waar hij hoort, namelijk bij de zitbotjes, blijven er toch een aantal over voor wie de remedie niet zo eenvoudig te vinden is. Vooral voor de fietsers die nooit last hebben gehad en waarbij “alles exact hetzelfde is gebleven” (zeggen zij zelf) is het onbegrijpelijk dat ze nu plotseling wél zadelpijn krijgen. Los van het gegeven dat er voor de meeste dingen altijd wel een eerste keer is, vergeten zij dan dat alles om hen heen dan wel hetzelfde is (of lijkt) te zijn gebleven, maar dat ze ondertussen zelf wel veranderd zijn én dat zij mogelijk óók anders zijn gaan fietsen. Meestal wat rustiger, langzamer, waardoor ze een “zwaardere zit” hebben gekregen en een “zwaardere zit” levert een veel grotere kans op zadelpijn op. (Foto: Kampeerwijzer)ZadelpijnFenWbeurs

Geplaatst in Geen categorie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


2 + vier =