Retroshifters

RetroshifterRetroshifters zijn dropbar-remgrepen waarop shifters gemonteerd zijn. Ze komen uit de VS en of je ze mooi vindt is een kwestie van smaak. Ze zijn in ieder geval bijzonder netjes afgewerkt en de techniek is beproefd en bewezen: de remhendels zelf zijn Tektro’s en op de (rode of zwarte) adapter zitten down-tube of bar-endshifters gemonteerd. De bedoeling is duidelijk; als je bovenop “on the hoods” rijdt kun je én remmen én schakelen, desnoods tegelijk.                                                                                                                                                               Ze zijn bedacht als  “modderproof” shifters voor de cyclecross, maar wat goed is voor “raggen door de bagger” zou best óók eens goed kunnen zijn voor ons vakantiefietsers.  En werkt het? Jawel! Werkt het net zo “lekker” als down-tube of bar-end shifters? Wederom jawel! Negatieve punten? Jawel: A.  Nét zoals bar-end shifters zitten ze aan de buitenkant van het stuur en de buitenkant is altijd wat gevoeliger voor beschadiging dan veilig binnenin (midden op het stuur of op de down-tube).  B. Je hebt weer een paar extra kabels buiten je stuurlint lopen.      Ik heb ze zelf  de afgelopen maanden getest en ben best van de Retroshifters gecharmeerd: ze schakelen en remmen goed (belangrijk), ik vind ze stoer (onbelangrijk), ze zijn heel eenvoudig van constructie en degelijk (belangrijk), en – oeaa – ik vind ze zelfs zo mooi dat ik bang ben voor het eerste krasje  (totaal onbelangrijk). Het feit dat je, als je wilt schakelen, je handen op één plaats moet hebben (namelijk bovenop de remgrepen) is een “probleem” dat voor alle soorten shifters geldt: als je handen niet bij de shifters zijn, zul je ze er naar toe moeten brengen. Voor de volledigheid: Ik heb de V-versie op mijn fiets getest (voor V-brakes), maar ze zijn er uiteraard ook voor andere remmen. Kijk voor versies en prijzen op www.bikeontour.nl

Geplaatst in Geen categorie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 6 = elf